Δραστηριότητες

Στο Zagori Suites θα έχετε τη δυνατότητα να χαλαρώσετε αλλά και να απολάυσετε δεκάδες ενδιαφέρουσες δραστηριότητες που θα κάνουν τη διαμονή σας μια αξέχαστη εμπειρία.

Rafting

Το rafting στον ποταμό Βοϊδομάτη είναι μια ιδανική επιλογή δραστηριότητας τόσο για αρχάριους όσο για οικογένειες. Η κάθοδος διαδραματίζεται στα κρυστάλλινα και καθαρά νερά του Βοϊδομάτη, στην καρδιά του Εθνικού Πάρκου Βίκου – Αώου.

rafting

Τα τουρκουάζ νερά του ποταμού, η πυκνή βλάστηση, τα ερείπια του Μοναστηριού του 16ου αιώνα και οι καταρράκτες κάτω από την πέτρινη γέφυρα της Κλειδωνιάς είναι λίγα από τα κορυφαία αξιοθέατα που μπορεί κάποιος να συναντήσεις επιλέγοντας αυτή τη δραστηριότητα. Για τους πιο έμπειρους του σπορ, συστήνουμε το Rafting στον ποταμό Αώο, μια επιλογή που μπορεί να προσφέρει στιγμές ενθουσιασμού και αδρεναλίνης.

Η τέχνη του αργαλειού

Αν θέλετε να μυηθείτε στην τέχνη της υφαντικής, η δραστηριότητα αυτή προσφέρει ολοκληρωμένα διαδραστικά εκπαιδευτικά σεμινάρια. Μπορείτε να δείτε πώς ρίχνουμε το στημόνι, πώς το τυλίγουμε στο αντί, πώς μιτώνουμε τα μιτάρια και πώς το περνάμε από το χτένι. Αυτή είναι η προετοιμασία του αργαλειού που είναι και η πιο δύσκολη φάση της υφαντικής.

felting workshops

Το να μάθει κανείς απλώς να υφαίνει είναι μια εύκολη υπόθεση που επιτυγχάνεται μέσα σε λίγες ώρες. Έτσι, με την καθοδήγηση τού ειδικού, ο καθένας μπορεί να υφάνει το δικό του κομμάτι είτε κουρελωτό είτε μάλλινο. Για αρχάριους ενδείκνυται το κουρέλι που δίνει γρήγορα και πολύ χαρούμενα αποτελέσματα!

To κυνήγι του μανιταριού – Άρωμα τρούφας

Το κυνήγι των μανιταριών είναι μία δραστηριότητα που γίνεται κυρίως την άνοιξη και το φθινόπωρο όπου οι βροχές και οι μικρές διακυμάνσεις στη θερμοκρασία μεταξύ ημέρας και νύκτας ευνοούν την ανάπτυξη των μανιταριών. Στο Ζαγόρι και την ευρύτερη περιοχή φύονται πολλά είδη μανιταριών όπως οι βωλίτες, κανθαρίσκοι (κανθαρέλλες), μορχέλλες, αμανίτες τού καίσαρα, μακρολεπιώτες και άλλα.

mushroom hunting

Το κυνήγι της τρούφας είναι μία δραστηριότητα που γίνεται όλες τις εποχές τού χρόνου στο Ζαγόρι αλλά και την ευρύτερη περιοχή. Μπορείτε να συμμετέχετε σε ένα τέτοιο κυνήγι με την συνοδεία εκπαιδευμένων σκυλιών αλλά και έμπειρων οδηγών με πολυετή εμπειρία στην εξερεύνηση των δασών της περιοχής.

Και οι δύο αυτές μοναδικές εκδρομές περιλαμβάνουν δραστηριότητες αναζητήσεως μανιταριών, παρουσιάσεώς τους αλλά και γευσιγνωσίας με μαγείρεμα αυτών των προϊόντων σε τοπικό ξενώνα.

Jeep Safari

Οι δασικοί δρόμοι του Ζαγορίου είναι ιδανικοί για τους λάτρεις της περιπέτειας σε 4 τροχούς. Η δραστηριότητα αυτή μπορεί διαρκεί μία ολόκληρη ημέρα και περιλαμβάνει την χρήση Jeep ή off-road οχημάτων τα οποία διασχίζουν μοναδικές διαδρομές της ηπειρώτικης φύσης.

safari jeep

Ιππασία

Στην Ήπειρο η Ιππασία έχει αναπτυχτεί τουριστικά τα τελευταία χρόνια, διαδρομές μέσα σε πευκοδάση και παλιά μονοπάτια στα χωριά του Ζαγορίου είναι μία εμπειρία που πρέπει να ζήσει κάθε επισκέπτης στην Ήπειρο! Γίνετε ένα με τη φύση του Ζαγορίου και αποκτήστε την ευκαιρία να απολαύσετε ιππασία στα καταπράσινα δάση με συνοδεία έμπειρου εκπαιδευτή.

horse riding
horse riding

Πεζοπορία

“Οι λάτρεις της πεζοπορίας θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν ανάμεσα από μια μεγάλη ποικιλία ορεινών σηματοδοτημένων μονοπατιών και διαδρομών με διαφορετικούς βαθμούς δυσκολίας με αποκορύφωμα τη διάσχιση του φαραγγιού του Βίκου, του βαθύτερου και στενότερου φαραγγιού στον κόσμο. Η επίσκεψη στη μαγική «Δρακόλιμνη», μία από τις τρεις αλπικές λίμνες που σύμφωνα με το μύθο, κατοικούνταν από δράκους, θα σας εντυπωσιάσει. Η ομάδα του Zagori Suites θα χαρεί να οργανώσει για εσάς ένα λεπτομερές πρόγραμμα με χάρτες, προτάσεις και συμβουλές για όλα όσα δεν πρέπει να παραλείψετε να επισκεφτείτε και να δοκιμάσετε! Συνεργαζόμαστε με τις μεγαλύτερες και πιο έμπειρες εταιρίες που διοργανώνουν τέτοιου είδους δραστηριότητες.

trekking
Μετάβαση στο περιεχόμενο
Χρησιμοποιούμε cookies στην ιστοσελίδα μας. Αν συνεχίσετε την πλοήγηση σας, συμφωνείτε με την χρήση των cookies. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε διαβάστε τη δήλωση απορρήτου.
Αποδέχομαι
Privacy Policy